Υλικά
- 2 ροδέλες ανανά από κονσέρβα ψιλοκομμένες ή φρέσκο
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι ανανά της κονσέρβας
- 1/2 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- Για το σερβίρισμα
- 1 ροδέλα ανανά ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε το λευκό κρασί, το σιρόπι ανανά και τη σκόνη τζίντζερ. Προσθέτετε στο μείγμα τον ψιλοκομμένο ανανά.
- Έπειτα στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πολύ σφικτή.
- Προσθέτετε το μείγμα του κρασιού μέσα στο μείγμα της κρέμας σαντιγί και ανακατεύετε ομοιόμορφα να απλωθεί παντού το μείγμα.
- Μοιράζετε το μείγμα σε 4 μπολάκια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Στο τέλος βάζετε από 1 κομμάτι ανανά πάνω από κάθε κρέμα και σερβίρετε.