Υλικά
- 4 φιλέτα τόνου των 200 γραμμαρίων
- 1 κύβο μυρωδικών με λαχανικά
- 200 γραμμάρια ντοματίνια
- 200 γραμμάρια ελιές Καλαμών μαύρες
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- Φρέσκα βότανα για το γαρνίρισμα (π.χ. μαϊντανό, κόλιανδρο, βασιλικό)
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τις ελιές με την κάπαρη, και τα ντοματίνια. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε τον κύβο μυρωδικών με το ελαιόλαδο και τρίβετε με αυτό το μείγμα τα φιλέτα τόνου.
- Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και βάζετε το περιεχόμενο σε ένα ταψί μαζί με τα φιλέτα. Το βάζετε στο γκριλ του φούρνου και ψήνετε 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή θερμοκρασία.
- Αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλάτι.