Υλικά

  • 8 γλυκοπατάτες
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
  • 1 κούπα τυρί τσένταρ (250 γραμμάρια)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε κύβους 3 εκ. Τις τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζετε, καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια. Τις βγάζετε όταν είναι τρυφερές, περίπου στα 25 λεπτά και τις στραγγίζετε.
  2. Τοποθετείτε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά – σιγά προσθέτετε το βούτυρο, το τυρί τσένταρ θρυμματισμένο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιείτε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι και σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.