Υλικά
- 8 γλυκοπατάτες
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
- 1 κούπα τυρί τσένταρ (250 γραμμάρια)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε κύβους 3 εκ. Τις τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζετε, καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια. Τις βγάζετε όταν είναι τρυφερές, περίπου στα 25 λεπτά και τις στραγγίζετε.
- Τοποθετείτε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά – σιγά προσθέτετε το βούτυρο, το τυρί τσένταρ θρυμματισμένο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιείτε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι και σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.