Υλικά
- 2 φλιτζάνια μαϊντανό χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι ρόκα χοντροκομμένη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ φλιτζάνι ελαφρά καβουρδισμένο κουκουνάρι
- ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα με το φλούδι
- 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 3-4 μικρές φρέσκιες καυτερές πιπεριές
- 3-4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάτε το άσπρο και το μεγαλύτερο από το πράσινο μέρος. Πλένετε τις κόκκινες πιπεριές και αφαιρείτε τους σπόρους.
- Βάζετε στο μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάτε καλά.
- Σταδιακά καθαρίζετε τα τοιχώματα του δοχείου με μια σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε να χτυπάμε το μείγμα, μέχρι να αναμειχθεί τελείως το πέστο.
- Μεταφέρετε το πέστο σε ένα μπολ, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
- Σερβίρετε με ζυμαρικά και φρέσκο ψωμί.