Υλικά

  • 2 φλιτζάνια μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα χοντροκομμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ φλιτζάνι ελαφρά καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα με το φλούδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 3-4 μικρές φρέσκιες καυτερές πιπεριές
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάτε το άσπρο και το μεγαλύτερο από το πράσινο μέρος. Πλένετε τις κόκκινες πιπεριές και αφαιρείτε τους σπόρους.
  2. Βάζετε στο μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάτε καλά.
  3. Σταδιακά καθαρίζετε τα τοιχώματα του δοχείου με μια σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε να χτυπάμε το μείγμα, μέχρι να αναμειχθεί τελείως το πέστο.
  4. Μεταφέρετε το πέστο σε ένα μπολ, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
  5. Σερβίρετε με ζυμαρικά και φρέσκο ψωμί.