Υλικά

  • Λίγο ηλιέλαιο
  • 1 κιλό άπαχη γαλοπούλα
  • 1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης
  • 1/2 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα, χωρίς λιπαρά
  • 1/4 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 σούπας σάλτσα σόγιας προαιρετικά
  • 2 ασπράδι αυγού
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα μακρόστενη για κέικ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη γαλοπούλα, το κολοκύθι, το πλιγούρι βρώμης, τα μανιτάρια, το γάλα, το βασιλικό, τη σάλτσα σόγιας, τα ασπράδια, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και καλύπτετε το με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε 5 με 10 λεπτά ακόμα.