Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες προαιρετικά
  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 / 2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα ταψί ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό και 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ομοιόμορφα.
  2. Βάλτε ομοιόμορφα φέτες σκόρδο εξωτερικά στο στήθος κοτόπουλου. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον υπόλοιπο μαϊντανό, τον υπόλοιπο βασιλικό, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
  3. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με φέτες ντομάτας και φέτα.
  4. Ψήστε με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίστε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι.