Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
- 4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες προαιρετικά
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 / 2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
- 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα ταψί ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό και 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ομοιόμορφα.
- Βάλτε ομοιόμορφα φέτες σκόρδο εξωτερικά στο στήθος κοτόπουλου. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον υπόλοιπο μαϊντανό, τον υπόλοιπο βασιλικό, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
- Πασπαλίστε το κοτόπουλο με φέτες ντομάτας και φέτα.
- Ψήστε με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίστε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι.