Υλικά

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο την ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο. Ό,τι περισσεύει από το φύλλο και εξέχει προς τα έξω, το κόβουμε και τρυπάμε το φύλλο σε κάποια σημεία με ένα πιρούνι.
  2. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  7. Προσθέτουμε στο σπανάκι τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και το προσούτο και ανακατεύουμε.
  8. Απλώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε το τυρί και το προσούτο.
  9. Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί για 35 λεπτά.