Υλικά
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα
- ασπράδια από 2 αυγά
- 2 κρόκους αυγών
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρί.
- Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα της μαρέγκας που έχουμε χτυπήσει με τα αυγά και τη ζάχαρη, το αλεύρι σίγα-σιγά και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για σουφλέ και βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς με αέρα για 6 λεπτά (στις αντιστάσεις για 8-9 λεπτά).