Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας καφέ εσπρέσο
- 1/3 κούπα κακάο
- 1 2/3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισή κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κούπα ανάλατο βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε και τη βανίλια. Ρίχνουμε τον καφέ, τα κακάο, το αλεύρι και το αλάτι κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Με τα χέρια σχηματίζουμε από τη ζύμη τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι ή αντικολλητικό χαρτί, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.