Υλικά
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο
- 500γρ. φάβα
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- Αλάτι θαλασσινό
- Μία κονσέρβα SAFCOL καλαμαράκια σε άλμη
Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και στο τραπέζι μας πρωταγωνιστούν νόστιμες, θρεπτικές αλλά και νηστίσιμες συνταγές. Λαχταριστά καλαμαράκια, χταποδάκια, καβούρια, γαρίδες και ένα σωρό ακόμα νηστίσιμες λιχουδιές μας κάνουν γευστική παρέα σε κάθε σαρακοστιανό τραπέζι. Νηστεία με προϊόντα θαλασσινών της SAFCOL Ποιος είπε ότι η Σαρακοστή δεν μπορεί να γίνει απολαυστική και γευστική; Αν μάλιστα ακολουθήσετε τη συνταγή με κονσέρβα SAFCOL που σας προτείνουμε, είναι σίγουρο ότι θα κάνετε τους πάντες να γλύφουν τα δάχτυλά τους και θα έχετε τον τέλειο μεζέ για το τραπέζι σας. Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και καλαμαράκια Safcol Τρόπος παρασκευής Ετοιμάζουμε τη φάβα: Περνάμε το κρεμμύδι από το γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη φάβα με το κρεμμύδι και λίγο νερό. Μόλις πιει το νερό της, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Όταν η φάβα είναι έτοιμη και έχει απορροφήσει τα υγρά της, τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι για να γίνει βελουτέ. Το κρεμμύδι θα της δώσει καπνιστή γεύση . Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι. Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Αμέσως προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και σε δύο λεπτά είναι έτοιμα. Σερβίρουμε τη φάβα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και πλάι της ανοίγουμε την κονσέρβα SAFCOL καλαμαράκια σε άλμη. Τα προϊόντα θαλασσινών της SAFCOL είναι συνταγές που δημιουργήθηκαν από Έλληνες ψαράδες και ταιριάζουν στις ελληνικές γεύσεις αλλά κυρίως στην αγαπημένη μας συνήθεια του μεζέ. Μπορεί όλοι να αγαπάμε τα θαλασσινά, ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολα στην προετοιμασία λαχταριστών μεζέδων που θα ξετρελάνουν την οικογένεια ή τους φίλους.