Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά μελάσα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 6 μπούτια κοτόπουλου, ξεφλουδισμένα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα σύρμα εκτός από το κοτόπουλο.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, το τσιγαρίζετε από όλες τις πλευρές.
- Προσθέστε το μείγμα μελιού στο τηγάνι, γυρίζοντας το κοτόπουλο μια φορά. Μειώνετε την θερμοκρασία σε μεσαία προς χαμηλή.
- Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα, γυρίζοντας το κάθε 5 λεπτά.
- Βγάζετε από την εστία το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά.