Υλικά
- 12 φέτες ψωμί
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
- 2 αχλάδια κομμένα σε φέτες
- 10 φέτες προσούτο
- αλάτι και πιπέρι
- μέλι και καρύδια για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το μπαλσάμικο ξίδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Όταν πάρει μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνετε το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε πάνω τις φέτες ψωμιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές.
- Στη συνέχεια κόβουμε με σε λεπτές φέτες τα αχλάδια και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
- Έπειτα βάζουμε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ και τις ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας ταυτόχρονα τις φέτες για να μην καούν.
- Βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας τις φέτες μπαγκέτας και απλώνουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βαλσάμικο μέσα στο μπολ με τα αχλάδια και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τα αχλάδια πάνω σε κάθε μπρουσκέτα μαζί με 2 ή 1 φέτα προσούτο και σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια.