Υλικά
- 200 γραμμάρια πέννες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμμάρια τομάτες κονκασέ
- 150 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό χοντροκομμένο
- 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους και 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ένα πυρέξ 33 εκ.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
- Στη συνέχεια ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, το λουκάνικο κομμένο σε φέτες και ρίγανη και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 έως 2 λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνετε να πάρει βράση.
- Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και προσθέστε στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά, το σπανάκι, βασιλικό και τη μοτσαρέλα.
- Ρίχνετε το μείγμα ζυμαρικών στο πυρέξ. Πασπαλίστε με μοτσαρέλα τριμμένη και ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά.