Υλικά

  • 200 γραμμάρια πέννες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια τομάτες κονκασέ
  • 150 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό χοντροκομμένο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους και 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ένα πυρέξ 33 εκ.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, το λουκάνικο κομμένο σε φέτες και ρίγανη και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1 έως 2 λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνετε να πάρει βράση.
  5. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και προσθέστε στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά, το σπανάκι, βασιλικό και τη μοτσαρέλα.
  6. Ρίχνετε το μείγμα ζυμαρικών στο πυρέξ. Πασπαλίστε με μοτσαρέλα τριμμένη και ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά.