Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια (χοντρά και μεγάλου μεγέθους)
  • 1 καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 200 γραμμάρια κατίκι
  • 200 γραμμάρια άπαχο τυρί κρέμα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Ροζ πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους.
  2. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος και αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος από το εσωτερικό τους.
  3. Τα ζεματάμε σε νερό με λίγο αλάτι για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά μας το κατίκι, το τυρί κρέμα ( αν θέλουμε το βάζουμε), το τριμμένο καρότο και μαζί τον άνηθο και το σκόρδο.
  5. Γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι με 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  6. Καλύπτουμε με νερό τη μισή ποσότητα από τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά με κλειστό καπάκι.