Υλικά
- 4 κολοκυθάκια (χοντρά και μεγάλου μεγέθους)
- 1 καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 200 γραμμάρια κατίκι
- 200 γραμμάρια άπαχο τυρί κρέμα (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Ροζ πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους.
- Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος και αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος από το εσωτερικό τους.
- Τα ζεματάμε σε νερό με λίγο αλάτι για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά μας το κατίκι, το τυρί κρέμα ( αν θέλουμε το βάζουμε), το τριμμένο καρότο και μαζί τον άνηθο και το σκόρδο.
- Γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι με 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Καλύπτουμε με νερό τη μισή ποσότητα από τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά με κλειστό καπάκι.