Υλικά
- 1 κουτί τόνο σε ηλιέλαιο
- 1/2 μπρόκολο ζεματισμένο
- 2 κούπες πέννες ζυμαρικό
- 200 γραμμάρια σκληρό τυρί τύπου κασέρι, κομμένο σε κύβους ή τριμμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ζεστό νερό και ζεματάμε το μπρόκολο για 5 λεπτά.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε, σε αλατισμένο νερό τις πέννες για περίπου 8 λεπτά. Τα στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να μην κολλάνε.
- Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε τον τόνο στραγγισμένο, το μπρόκολο ζεματισμένο, την κρέμα γάλακτος, το σκληρό τυρί κομμένο σε κύβους ή τριμμένο.
- Τα αφήνετε για 1-2 λεπτά, κατόπιν ρίχνετε τις πέννες και σερβίρετε αμέσως.