Υλικά

  • 1 κουτί τόνο σε ηλιέλαιο
  • 1/2 μπρόκολο ζεματισμένο
  • 2 κούπες πέννες ζυμαρικό
  • 200 γραμμάρια σκληρό τυρί τύπου κασέρι, κομμένο σε κύβους ή τριμμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ζεστό νερό και ζεματάμε το μπρόκολο για 5 λεπτά.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε, σε αλατισμένο νερό τις πέννες για περίπου 8 λεπτά. Τα στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να μην κολλάνε.
  3. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε τον τόνο στραγγισμένο, το μπρόκολο ζεματισμένο, την κρέμα γάλακτος, το σκληρό τυρί κομμένο σε κύβους ή τριμμένο.
  4. Τα αφήνετε για 1-2 λεπτά, κατόπιν ρίχνετε τις πέννες και σερβίρετε αμέσως.