Υλικά
- Για το παγωτό
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 φάκελο κρέμα σαντιγί σε σκόνη
- 2 κουτιά μπισκότα σοκολάτας τετράγωνα
- Για τη μους
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 5 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
- 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
- Τρίμματα σοκολάτας για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη σαντιγί και χτυπάμε γύρω στα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
- Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση όλα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση.
- Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει για περίπου 5 ώρες. Όταν παγώσει κόβουμε με το μαχαίρι.