Υλικά
- Για το κοτόπουλο
- 5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
- 2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)
- Ανανά χοντροκομμένο
- 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
- 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
- Για τη σόγια σως
- 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
- 4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σος
- 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
- 1 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ
- 1 τζούρα αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο για 7 λεπτά.
- Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια κι ανακατέψτε για 3 λεπτά. Κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.