Υλικά

  • 5 χοιρινές μπριζόλες (κατά προτίμηση λαιμό)
  • 650 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 2 κούπες λευκό κρασί
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνετε τις μπριζόλες μαζί με το νερό και βράζετε σε δυνατή εστία για 7 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε τη μουστάρδα, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το σκόρδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη βούτυρο, ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι.
  3. Έπειτα σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράστε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε με νερό.
  4. Όταν οι μπριζόλες πάρουν λίγο χρώμα τις αφαιρείτε από την κατσαρόλα και κρατάτε τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν.
  5. Στη συνέχεια σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
  6. Αμέσως μετά ρίχνετε τα μανιτάρια στο μείγμα της κατσαρόλα και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία σάλτσα. Τέλος σερβίρετε τις μπριζόλες α λα κρεμ με την σάλτσα μανιταριών.