Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας, αποψυγμένα
  • 3 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
  • 1 κ. γλ. λευκοί κόκκοι πιπεριού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιήστε σπρέι μαγειρικής (ή βούτυρο) για να λαδώσετε τέσσερα φορμάκια για μάφιν.
  2. Καβουρδίστε τους λευκούς κόκκους πιπεριού σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 έως 2 λεπτά μέχρι να αρωματιστούν.
  3. Σπάστε και ψιλοκόψτε τους καβουρδισμένους κόκκους πιπεριού χρησιμοποιώντας γουδί και γουδοχέρι ή μύλο μπαχαρικών.
  4. Ανοίξτε τη σφολιάτα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Κόψτε την σε τέσσερα ίσα κομμάτια και χρησιμοποιήστε ένα επιπλέον φύλλο για να διορθώσετε τυχόν σκισίματα ή να γεμίσετε τη ζύμη.
  5. Στρώστε απαλά τα φορμάκια με τη σφολιάτα και στη συνέχεια με ένα πιρούνι τρυπήστε τον πάτο της κρούστας.
  6. Σπάστε και χτυπήστε 1 αυγό. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής απλώστε το αυγό ελαφρά στη ζύμη.
  7. Ψήστε τη ζύμη σφολιάτας για 5 λεπτά, βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε την στην άκρη.
  8. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά (συμπεριλαμβανομένου του αυγού που περίσσεψε), το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το αλεσμένο λευκό πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  9. Προαιρετικά, χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ ή σουρώστε τη γέμιση για πιο λείο αποτέλεσμα.
  10. Αδειάστε το μείγμα αυγών στα σκεύη που είναι στρωμένα με ζύμη, γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4.
  11. Ψήστε τις κις για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σταθεροποιηθεί αλλά να έχει μια ελαφριά ταλάντωση.
  12. Ψύξτε και σερβίρετε τις κις σε θερμοκρασία δωματίου.