Υλικά
- 200 γρ. καρότα, στον ατμό
- 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 45 γρ. βούτυρο ή βούτυρο χωρίς γαλακτοκομικά, λιωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βράστε τα καρότα ώστε να μαλακώσουν και να μπορείτε να τα πολτοποιήσετε.
- Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ και λιώστε τα με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να γίνει μια ζύμη, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας (προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης).
- Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα μέχρι να έχει πάχος 1/2 εκατοστό και κόψτε σε σχήματα με ένα κουπ πατ.
- Τοποθετήστε τα πάνω σε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και ψήστε τα για 12-15.
- Μόλις ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε.