Υλικά

  • 1/2 κιλό φρέσκες φράουλες
  • 2 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μπισκότα διαίτης
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε καλά τις φράουλες, αφαιρέστε τα κοτσάνια και κόψτε τις σε φέτες. Τοποθετήστε τις κομμένες φράουλες σε ένα μπολ, προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατέψτε να ενωθούν. Αφήστε τις φράουλες να καθίσουν όσο ετοιμάζετε το υπόλοιπο γλυκό, ανακατεύοντας τις περιστασιακά για να βγάλουν τους χυμούς τους.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αρχίστε να χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ. Όταν γίνει παχύρρευστη και αφράτη, αλλά δεν σχηματίζει ακόμα κορυφές, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη. Ξεκινήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη άχνη, στη συνέχεια γυρίστε σε υψηλή ταχύτητα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η σαντιγί να σχηματίσει σκληρές κορυφές.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός για να χτυπήσετε το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού μαζί μέχρι να γίνουν ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα.
  4. Προσθέστε τη σαντιγί στο μπολ με το χτυπημένο τυρί κρέμα και χτυπήστε τα δύο μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Βάλτε τα κρακεράκια σε μια σακούλα με φερμουάρ και χρησιμοποιήστε ένα βαρύ αντικείμενο για να τα συνθλίψετε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  6. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  7. Για να συναρμολογήσετε τα cheesecake χωρίς ψήσιμο, μοιράστε τα ψίχουλα από τα μπισκότα σε δύο βάζα, ποτήρια ή άλλα μικρά δοχεία.
  8. Προσθέστε τη γέμιση cheesecake και καλύψτε με τις φράουλες (φροντίζοντας να προσθέσετε μερικές κουταλιές από το χυμό φράουλας).
  9. Απολαύστε το αμέσως ή βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να το φάτε!