Υλικά

  • 450 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 360 γρ. βρασμένες αγκινάρες, σε κύβους
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 αγγούρια, κομμένα στη μέση κατά μήκος και σε λεπτές φέτες
  • 2/3 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 4 κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • Για τη βινεγκρέτ: 2 κ. σ. ελαιόλαδο, 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί. 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη, 1/2 κ. γλ. αλάτι, 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, την αποξηραμένη ρίγανη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  2. Προσθέστε τα ρεβίθια, τις αγκινάρες, τις ντομάτες, τα αγγούρια, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο στο μπολ.
  3. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν και να καλυφθούν με τη βινεγκρέτ.
  4. Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις ανάγκες.
  5. Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο. Μπορείτε να διατηρήσετε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη, για 5 ημέρες.
  6. Απολαύστε την κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.