Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φέτα, τριμμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη για να τρίψετε τα κολοκυθάκια και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι. Πιέστε τα με τα χέρια σας για να φύγει το υπερβολικό νερό. Αφήστε τα για 30 λεπτά και πιέστε τα ξανά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν και το μείγμα να είναι αρκετά σφιχτό για να φτιάξετε τους κεφτέδες. Προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι αν χρειαστεί.
  3. Σε ένα τηγάνι προσθέστε αρκετό ελαιόλαδο για να καλύψετε τον πάτο του τηγανιού και ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Βουτήξτε μια κουταλιά της σούπας σε λίγο νερό και βγάλτε με το κουτάλι λίγο από το μείγμα μέσα στο καυτό λάδι. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει άνετα η επιφάνεια του τηγανιού. Θα πρέπει να βουτάτε κάθε φορά το κουτάλι στο νερό, για να μην κολλήσει πάνω του η ζύμη.
  5. Τηγανίστε τους κολοκυθοκεφτέδες για περίπου 2- 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.
  6. Σερβίρετε με δροσερό γιαούρτι.