Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού
  • 120 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • Για το σερβίρισμα: 6 φλ. τσαγιού ρόκα, 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, 1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κ. σ. ξύδι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψί και αλείψτε τα με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε 20 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά.
  3. Καλύψτε τα στήθη κοτόπουλου με πέστο και τη μοτσαρέλα. Ψήστε 2 έως 3 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Μοιράστε τη ρόκα και το κρεμμύδι στα πιάτα σερβιρίσματος. Βάλτε από πάνω το κοτόπουλο και τις ντομάτες.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και το ξύδι και περιχύστε το σύνολο.