Υλικά
- 150 γρ. παξιμάδια
- 45 γρ. αμύγδαλα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Μια πρέζα ρίγανη
- Για την κρέμα:
- 200 γρ. τυρί κρέμα με σκόρδο και μυρωδικά
- 200 γρ. γιαούρτι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα παξιμάδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σκόνη και ανακατέψτε με το βαλσάμικο ξύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη.
- Στρώστε τη σκόνη από τα παξιμάδια σε ένα τσέρκι ομοιόμορφα. Από πάνω απλώστε το μείγμα τυριών και γαρνίρετε με τα ντοματίνια.
- Ραντίστε με το ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη και τοποθετήστε στο ψυγείο.