Υλικά
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε τέταρτα και στη συνέχεια σε φέτες
- 3 μικρά αγγούρια, κομμένα σε ροδέλες
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 2 κ. σ. φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
- Για το ντρέσινγκ: 3 κ. σ. ελαιόλαδο, 3 κ. σ. χυμό λάιμ ή χυμό λεμονιού, 1/4 κ. γλ. νιφάδες τσίλι ή κόκκινου πιπεριού, 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι, 3/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Βάλτε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
- Περιχύστε με χυμό λάιμ και λάδι, πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου τσίλι.
- Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας, χωρίζοντας απαλά τις φέτες αβοκάντο.
- Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο λάιμ αν θέλετε.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ και σερβίρετε!