Υλικά

  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε τέταρτα και στη συνέχεια σε φέτες
  • 3 μικρά αγγούρια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 2 κ. σ. φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • Για το ντρέσινγκ: 3 κ. σ. ελαιόλαδο, 3 κ. σ. χυμό λάιμ ή χυμό λεμονιού, 1/4 κ. γλ. νιφάδες τσίλι ή κόκκινου πιπεριού, 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι, 3/4 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Περιχύστε με χυμό λάιμ και λάδι, πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου τσίλι.
  3. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας, χωρίζοντας απαλά τις φέτες αβοκάντο.
  4. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο λάιμ αν θέλετε.
  5. Ανακατέψτε σε ένα μπολ και σερβίρετε!