Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
- 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ. σ. γάλα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα μέντας
- Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αυγό, το γάλα και το εκχύλισμα μέντας και χτυπήστε τα για να ενωθούν. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Αφαιρέστε τη μισή ζύμη από το μπολ, πλάστε την σε μία καθαρή επιφάνεια και τυλίξτε την με πλαστική μεμβράνη. Προσθέστε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην υπόλοιπη ζύμη και ανακατέψτε καλά. Επαναλάβετε τη διαδικασία και τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη.
- Τοποθετήστε και τις δύο ζύμες στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν, τουλάχιστον 2 ώρες και μέχρι 3 ημέρες.
- Στρώστε δύο ταψιά με λαδόκολλα και χωρίστε κάθε ζύμη σε 24 κομμάτια.
- Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε σχοινί μήκους 15 εκατοστών. Πάρτε ένα κόκκινο και ένα άσπρο σχοινί και στρίψτε τα δύο κομμάτια μαζί, κάνοντας την κορυφή τους γάντζο για να σχηματίσουν ένα μπαστουνάκι.
- Τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο ταψί και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν, τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Ενώ τα μπισκότα παγώνουν, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να σταθεροποιηθούν και οι άκρες να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα, 10 έως 12 λεπτά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.