Υλικά
- 2- 3 μήλα
- 1- 2 κ. σ. μέλι
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- Λίγο νερό (περίπου 1/4 φλ. τσαγιού)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Κόψτε τα μήλα στη μέση και αφαιρέστε το κοτσάνι. Αν θέλετε μπορείτε, επίσης, να αφαιρέσετε μια μικρή ποσότητα από το κέντρο για να δημιουργήσετε μια μικρή κούπα.
- Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μέσα σε ένα ταψί, αφού έχετε προσθέσει λίγο νερό στο ταψί, για να αποφευχθεί η ξήρανσή τους.
- Ψήστε τα μήλα για περίπου 20- 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αφού τα μήλα είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.
- Ανακατέψτε το μέλι και την κανέλα και απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια των μήλων.
- Σερβίρετε τα μήλα ως επιδόρπιο ή σνακ. Μπορείτε να τα σερβίρετε με ένα κουταλάκι για να φάτε το γλυκό μέλι και την αρωματική κανέλα μαζί με τα μήλα.