Υλικά

  • 2- 3 μήλα
  • 1- 2 κ. σ. μέλι
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • Λίγο νερό (περίπου 1/4 φλ. τσαγιού)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Κόψτε τα μήλα στη μέση και αφαιρέστε το κοτσάνι. Αν θέλετε μπορείτε, επίσης, να αφαιρέσετε μια μικρή ποσότητα από το κέντρο για να δημιουργήσετε μια μικρή κούπα.
  3. Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μέσα σε ένα ταψί, αφού έχετε προσθέσει λίγο νερό στο ταψί, για να αποφευχθεί η ξήρανσή τους.
  4. Ψήστε τα μήλα για περίπου 20- 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Αφού τα μήλα είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.
  6. Ανακατέψτε το μέλι και την κανέλα και απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια των μήλων.
  7. Σερβίρετε τα μήλα ως επιδόρπιο ή σνακ. Μπορείτε να τα σερβίρετε με ένα κουταλάκι για να φάτε το γλυκό μέλι και την αρωματική κανέλα μαζί με τα μήλα.