Η Ρωσία ενδέχεται να σταματήσει να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Δύση, σε περίπτωση που οι πληρωμές δεν γίνουν σε ρούβλια, αλλά διαφορετικό νόμισμα, σύμφωνα με τον Ρώσο βουλευτή Ιβάν Αμπράμοβ.

Όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Ενέργειας της ομάδας των Επτά βιομηχανοποιημένων χωρών απορρίπτουν τις απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που ζήτησε από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν τη Ρωσία για το φυσικό αέριο που προμηθεύονται σε ρούβλια.

Αυτό, σύμφωνα με τον Αμπράμοβ, μέλος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας (άνω βουλή), σημείωσε ότι η άρνηση της G7 να καταβάλει τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύεται σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη διακοπή της παροχής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 23/3 ανέφερε πως έλαβε την απόφαση «να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων ώστε να περάσουμε στις πληρωμές σε ρούβλια του αερίου μας που παραδίδεται σε εχθρικές χώρες και να εγκαταλείψουμε όλους τους διακανονισμούς με νομίσματα που συμβιβάστηκαν».