Πανικός επικρατεί στη Wall Street και στις διεθνείς αγορές των χρηματιστηρίων και των κρυπτονομισμάτων, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται σε υψηλά νούμερα και παρά την σχετική σταθεροποίηση που εμφάνισε, δεν βρίσκεται ακόμα στα επιθυμητά ποσοστά.

Σύμφωνα με τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI), ο πληθωρισμός τον Απρίλιο κυμάνθηκε στο 8,3%, έναντι 8,5% τον Μάρτιο. Παρόλα αυτά, η αύξηση των τιμών παραμένει ισχυρή, πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών. Χαρακτηριστικά, οι τιμές των τροφίμων καταγράφουν την υψηλότερη αύξηση, σε ετήσια βάση, από τον Απρίλιο του 1981 (+9,4%).

Η πορεία του αμερικανικού πληθωρισμού, σύμφωνα με την Wall Street Journal

Έτσι, επικρατεί μεγάλη νευρικότητα και όπως σημειώνει η Wall Street Journal στο wsj.com, οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου εμφάνισαν ισχυρή άνοδο στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της Wall Street, αλλά στη συνέχεια κατέγραψαν απότομη πτώση, αφού ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός στο 8,3%.

Τεράστια πτώση του Bitcoin

Τα προβλήματα που δημιουργεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, επηρεάζει και την αγορά των κρυπτονομισμάτων και ιδιαίτερα το Bitcoin, το οποίο μπορεί να κατέγραφε υψηλή άνοδο το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά πλέον βρίσκεται σε πτώση.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin στις 16:00 διαπραγματευόταν στα 27.800 ευρώ, σε μία τιμή η οποία είναι η χαμηλότερη εδώ και έναν χρόνο. Παρόλα αυτά, καταγράφεται μικρή άνοδος, αλλά είναι αβέβαιο το πόσο θα κρατήσει.

Η πορεία που καταγράφει το Bitcoin στις αγορές

Σημειώνεται, ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα επιτόκια, ώστε να σταθεροποιήσει τις αγορές, όμως οι χρηματιστές θεωρούν ότι το αμερικανό κράτος δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής, όλα τα απαραίτητα μέτρα.