Η βιολογική γεωργία είναι ένας κλάδος που αναπτύσσεται παγκοσμίως με γοργούς ρυθμούς, ενώ οι επιχειρηματικές προοπτικές του περιβαλλοντικού κινήματος έχουν γίνει αισθητές και στη χώρα μας.

Tα τελευταία χρόνια, ο εν λόγω κλάδος παρουσιάζει μια εντυπωσιακή «έκρηξη» με τον τζίρο να αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και με ρυθμό ανάπτυξης που κυμαινόταν σε 20%-30%. Είναι, επίσης, γεγονός ότι η αγορά βιολογικών προϊόντων «αντέχει» στην οικονομική κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αν και το 2009 μειώθηκε η δαπάνη για βιολογικά τρόφιμα κατ’ άτομο στη χώρα μας, αυξήθηκε ο αριθμός των καταναλωτών που τα επιλέγουν.

Σήμερα, η βιολογική γεωργία αναγνωρίζεται ως ένας δυναμικός, για ορισμένες χώρες, κλάδος και ως ένας αναδυόμενος επιχειρηματικός χώρος για άλλες, κυρίως λόγω της αυξημένης ευαισθησίας των καταναλωτών για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕBEA), στο πλαίσιο του Διεθνικού Έργου TECH.FOOD (http://www.techfoodproject.eu/), στο οποίο και συμμετέχει ως εταίρος, διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Βιολογικά Προϊόντα: Προοπτικές και τάσεις του κλάδου».

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο κεντρικό κτήριο του ΕΒΕΑ, την 1η Δεκεμβρίου 2010, με τη συμμετοχή επιστημόνων του κλάδου και Ελληνικών Εταιρειών και αποτελεί μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και ενημέρωσης των επιχειρήσεων σχετικά με τις σύγχρονές τάσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις του κλάδου των βιολογικών προϊόντων.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενες συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε μελλοντικές δράσεις επιχειρηματικής δικτύωσης με επιχειρήσεις του κλάδου από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.ά.), με τα έξοδα καλυμμένα από το ΕΒΕΑ, με σκοπό τη σύναψη επιχειρηματικών και τεχνολογικών συνεργασιών.