Τα τελευταία χρόνια, τα κρυπτονομίσματα αποτελούν έναν από τους φανταστικότερους τρόπους όσον αφορά τις μεταφορές χρημάτων. Αποτελούν ιδανική επιλογή για ορισμένα είδη επιχειρήσεων και συναλλαγών, όπως πχ. η ψηφιακή τέχνη και τα tweets. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πρόσφατα ότι ολοένα και περισσότεροι εκατομμυριούχοι έχουν αρχίσει να κάνουν αγοραπωλησίες ψηφιακής τέχνης χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα. 

Στις μέρες μας, το διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Εύκολα και γρήγορα, μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε και να ακολουθούμε τα hobbies και όλα όσα μας συναρπάζουν διαδικτυακά σε αμέτρητους ιστότοπους, όπως πχ το GGPoker.com για όσους αγαπούν το πόκερ. Και φυσικά, εκτός των άλλων, το διαδίκτυο αποτελεί και ένα ‘εύφορο’ έδαφος για συναλλαγές και αγοραπωλησίες.

Τα δυο μεγάλα ερωτήματα είναι τα εξής: Είναι άραγε η παγκόσμια κοινότητα έτοιμη για αυτήν τη νέα, ταχέως αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της αγοράς; 

Πώς Βλέπει τα Κρυπτονομίσματα η Παγκόσμια Κοινότητα;

Δεδομένης της τεράστιας δημοφιλίας που γνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα και το Blockchain, είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ατόμων, αλλά και επιχειρήσεων, γνωρίζει, κατανοεί και προτιμάει να συμμετέχει σε αυτήν την πρωτόγνωρη ανάπτυξη. Τα εναλλακτικά ψηφιακά νομίσματα έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα που τα κλασικά νομίσματα και οι κλασικές συναλλαγές δεν έχουν.

Υπάρχει πάντα βεβαίως και η έξαψη του να επενδύει κανείς σε κάτι νέο, όπου υπάρχουν πολλές πιθανότητες γρήγορων και υψηλών επενδυτικών αποδόσεων. Ορισμένοι επενδυτές υποστηρίζουν ότι τα κρυπτονομίσματα, ειδικά το Bitcoin, ενδέχεται να φτάσουν ή να ξεπεράσουν την αξία που έχει ο χρυσός στις παγκόσμιες αγορές. Εάν τώρα αυτό είναι καλό ή κακό, θα το διαπιστώσουμε στο μέλλον.

Όπως και να έχει, οι έμπειροι επενδυτές που έχουν διαπιστώσει τη τεράστια δυναμική και τις πολλές εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η νέα αυτή αγορά, επενδύουν μεγάλα ποσά σε αγορές ψηφιακής τέχνης, αλλά και Tweets, όσο ακόμα η αγορά είναι φρέσκια και αναπτυσσόμενη. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις την έρευνά σου και να μην περιμένεις να μπουν πολλοί ακόμα στη συγκεκριμένη αγορά; Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις τη μεγάλη απόφαση, η οποία είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τη ζωή σου δραματικά προς το καλύτερο;

Η Πώληση – Ρεκόρ

Αν και τα κρυπτονομίσματα εδώ κι αρκετό καιρό έχουν ενεργό ρόλο στον κόσμο της ψηφιακής τέχνης, το 2021 σημειώθηκε μια αδιανόητα μεγάλη πώληση – ρεκόρ, η οποία έφτασε τα $70 εκατομμύρια. Το έργο τέχνης που έσπασε όλα τα ρεκόρ στον συγκεκριμένο τομέα, έχει τίτλο Everydays: The First 5000 Days και δημιουργήθηκε από έναν καλλιτέχνη εν ονόματι Beeple. 

Η δημοπρασία αυτού του έργου τέχνης διεξήχθη από έναν μεγάλο οίκο δημοπρασιών. Εκτός του ότι έσπασε το ρεκόρ πώλησης, το συγκεκριμένο έργο τέχνης είναι και το πρώτο που πωλήθηκε από τον συγκεκριμένο οίκο δημοπρασιών το οποίο δεν έχει φυσική υπόσταση, καθώς αποτελεί ψηφιακή μορφή τέχνης.

Πώς Είναι Δυνατόν; Χάρις στη Δύναμη του Blockchain

Η διείσδυση των κρυπτονομισμάτων στη ψηφιακή τέχνη και τα Tweets είναι δυνατή, χάρις σε έναν ιστότοπο εν ονόματι Blockchain. Μάλιστα, το έργο ψηφιακής τέχνης που αναφέρθηκε νωρίτερα επαληθεύτηκε μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας. 

Το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει τον συγκεκριμένο ιστότοπο αξιόπιστο είναι η διαφάνεια. Αν και το Blockchain αποτελεί ακόμα μία παραλλαγή, ωστόσο η ποιοτική διαφορά είναι ότι ο καθένας μπορεί να δει τις συναλλαγές που έχουν γίνει με τη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να δει κανείς τι ποσά σε κρυπτονομίσματα έχουν επενδύσει άλλοι σε κάτι. Αυτό συνολικά κάνει τον ιστότοπο ασφαλέστερο και γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζει να προσελκύει συνεχώς νέους χρήστες.

Άλλος ένας λόγος που το Blockchain είναι διαφορετικό από άλλα sites είναι ότι αποθηκεύει τα δεδομένα σε blocks τα οποία συνδέονται μεταξύ τους σαν αλυσίδες, εξού και το όνομα Blockchain. Αυτό προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα συγκρητικά με άλλες πλατφόρμες όσον αφορά τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, μιας και δεν επιτρέπει σε ένα άτομο ή ομάδα ατόμων να έχουν πλήρη έλεγχο όλων των κεφαλαίων. Αντιθέτως, το site είναι αποκεντρωμένο και ο έλεγχος είναι το αρθροιστικό αποτέλεσμα του συνόλου των δραστηριοτήτων όλων των χρηστών.

Αγορές Tweets; Το Blockchain Μπορεί να Κάνει και Αυτό

Αν και κάποιος μπορεί να περίμενε οι αγοραπωλησίες ψηφιακής τέχνης να είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς στο Blockchain, ωστόσο αποτελεί έκπληξη που οι αγορές Tweets απόκτησαν τόσο μεγάλη δημοφιλία, και μάλιστα τόσο γρήγορα. Εάν ανήκεις κι εσύ στα εκατομμύρια των fans του Twitter και έχεις αγαπημένα Tweets τα οποία τα σκεφτόσουν εδώ και πολλά χρόνια, ίσως ήρθε η ώρα να επενδύσεις.

Πρώτα απ’ όλα, οι χρήστες θα πρέπει να επαληθεύσουν τους λογαριασμούς τους σε διαφορετική πλατφόρμα, οπου μπορούν να προβούν σε αγοραπωλησίες οποιουδήποτε Tweet έναντι ενός μη ανταλλάξιμου token στο Blockchain. Η αγορά μπορεί να μην είναι μεγάλη τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σίγουρα έχει τη δυναμική και την τάση να αναπτυχθεί πολύ και γρήγορα. Ορισμένοι μάλιστα δηλώνουν ότι μπορεί να εξελιχθεί στον επόμενο μεγάλο ‘Πυρετό του Χρυσού’ μιας και η αυξανόμενη τιμή του Bitcoin δημιουργεί όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Εν Κατακλείδι

Η αγορά της ψηφιακής τέχνης γνωρίζει σίγουρα μεγάλη ανάπτυξη και είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται για τα επόμενα χρόνια. Η αλματώδης ανάπτυξη του διαδικτύου και των σχετικών τεχνολογιών προσφέρουν στην παγκόσμια κοινότητα τη δυνατότητα έκφρασης, σύνδεσης, αλληλεπίδρασης, αλλά και εύκολη πρόσβαση σε ‘απύθμενους ωκεανούς’ γνώσης, όσο ποτέ άλλοτε. Αυτή η καινούρια εμπειρία επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης έχει ‘αγκαλιάσει’ και τη ψηφιακή τέχνη προσφέροντας μοναδικά κανάλια επικοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε όλη αυτήν την πρωτόγνωρη ανάπτυξη, τα κρυπτονομίσματα αποτελούν ένα εξαιρετικό ‘καύσιμο’ που, συνδυαστικά με την αέναη δημιουργικότητα των ανθρώπων, μπορεί να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες βάσεις για πολλές νέες ανακαλύψεις και συναρπαστικές εμπειρίες.

Οι συμβάσεις CFDs είναι πολύπλοκα προϊόντα και ενέχουν υψηλό κίνδυνο ραγδαίας απώλειας χρημάτων λόγω της μόχλευσης. 80,5% των λογαριασμών των ιδιωτών επενδυτών υφίστανται απώλειες κεφαλαίων όταν πραγματοποιούνται συναλλαγές μέσω CFDs με τον συγκεκριμένο πάροχο. Θα πρέπει να αξιολογήσετε αν κατανοείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι συμβάσεις CFDs και αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά στον υψηλό κίνδυνο απώλειας των κεφαλαίων σας.