Την ένταξη για το 2013 στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών των 48 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία όσων είχαν ενταχθεί σε μια από τις τρέχουσες ρυθμίσεις καταβάλλοντας κανονικά τις δόσεις τους, παρά την επιβάρυνση, ζητά με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδρ. Μιχάλαρος.

«Η επιχειρηματικότητα υποφέρει υπό το βάρος της αναδουλειάς, της υψηλής και άδικης φορολογίας και της δραματικής οικονομικής κρίσης. Τα λουκέτα είναι καθημερινά. Όσοι καταφέρνουν αιμορραγώντας να πληρώνουν τα χρέη τους θα πρέπει να μην εξαιρεθούν και να ενταχθούν στη ρύθμιση», τονίζει σε δήλωσή του, επισημαίνοντας πως «το μόνο που θα επιτευχθεί με την εξαίρεση των παλαιών οφειλετών θα είναι να μείνουν και άλλοι φόροι απλήρωτοι από εδώ και στο εξής».

Ο κ. Μιχάλαρος καταλήγοντας σημειώνει πως «το οικονομικό επιτελείο δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η φοροδοτική ικανότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης μηδενίζεται καθημερινά και όσο βρίσκεται εκτός πραγματικότητας τόσο τα φορολογικά έσοδα θα μειώνονται ενάντια στις προβλέψεις του. ‘Άλλωστε με τις διαρκείς αλλαγές στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι επιχειρηματίες που ήταν ήδη συνεπείς θα προτιμήσουν τους διαρκείς διακανονισμούς».