Παράταση μέχρι και τις 27/09/2010 έλαβε η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων για το πρόγραμμα «Ένδυση και Υπόδηση – Νέες Προοπτικές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013».

Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στη δημιουργία των προϋποθέσεων ενθάρρυνσης της καινοτομίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, της ένδυσης, της υπόδησης και του δέρματος και χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 15 εκατ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν από μια πρόταση υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (κατά την έννοια του ορισμού των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ε.Ε., Παράρτημα ΙΙ Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ) που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, της ένδυσης, της υπόδησης και του δέρματος και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές, όπως αυτές αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ένδυση και Υπόδηση – Νέες Προοπτικές» ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ για τις Πολύ Μικρές και Μικρές επιχειρήσεις και από 80.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ για τις Μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης και οι λοιποί όροι του Προγράμματος περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό Προγράμματος.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 21-6- 2010 μέχρι τις 27-09-2010 στις 14:00 (ημερομηνία παράτασης), μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. www.eommex.gr. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, που ορίζεται κατά την Προκήρυξη του Προγράμματος δε γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή προτάσεων. Οι Προτάσεις (Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή (ένα αντίγραφο), το αργότερο σε επτά ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, στον EOMMEX A.E.

Το υπόδειγμα του εντύπου υποβολής όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν εκτός από το δικτυακό τόπο του ΕΟΜΜΕΧ και στους παρακάτω:

– του Υπουργείου Ανάπτυξης

– της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr),

– του ΕΣΠΑ (www.espa.gr)

– της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr)