«H διατήρηση της εποπτείας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου από την Kεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, αλλά και η διασφάλιση των αποθεματικών των επιμελητηρίων είναι άκρως απαραίτητη. Παράλληλα, η ΚΕΕΕ οφείλει να αποτελέσει επιτελικό όργανο χάραξης πολιτικής με τεκμηριωμένες εισηγήσεις που θα κατευθύνουν τα επιμελητήρια στη δημιουργία ανταγωνιστικών επιχειρήσεων υφιστάμενων ή νέων, στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής, στην υποκατάσταση εισαγωγών, στη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και στην αύξηση του ΑΕΠ».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχικού Επιμελητηρίου Αθήνας Π. Ραβάνης σε δήλωσή του με την οποία συγχαίρει τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ΑΘήνας Κ. Μίχαλο για την εκλογή του ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Ο κ. Ραβάνης πρόσθεσε ότι χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση όσον αφορά τη διασφάλιση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια και σημείωσε ότι σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά τους μέσω της ικανοποίησης των πραγματικών αναγκών και αιτημάτων της αγοράς».