Τελεία μπήκε στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την «τρόικα» για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Η μαραθώνια συνάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους ελεγκτές στο υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώθηκε πριν λίγο (κράτησε περίπου έξι ώρες) και οι δύο πλευρές εμφανίζονται ικανοποιημένες από το αποτέλεσμά της, παρότι, όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν και σημεία στα οποία εστίασαν οι ελεγκτές και επέστησαν την προσοχή τους εν όψει της επόμενης αξιολόγησης τον Οκτώβριο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η δεύτερη δόση είναι εξασφαλισμένη και πως η ικανοποίηση των ελεγκτών ήταν δεδομένη ως προς τα έσοδα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προχωρούν κανονικά. Τα ανοιχτά ζητήματα έχουν να κάνουν κυρίως με τις δαπάνες των ΔΕΚΟ, ενώ το «καυτό» ζήτημα της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ μάλλον παίρνει παράταση ως την επόμενη επίσκεψη της «τρόικας» τον Οκτώβριο.

Αύριο το πρωί η «τρόικα» θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, στην οποία θα παρουσιάσει το προσχέδιο της αξιολόγησής της, ενώ το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και ο κ. Παπακωνσταντίνου, για τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου όσον αφορά στις συζητήσεις με το κλιμάκιο της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.