Ιδιαίτερα καυστικές είναι οι σημερινές δηλώσεις πρώην στελέχους της Citigroup με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αναδιάρθρωσης, ο οποίος είπε ότι τελικά «η Ελλάδα θα αθετήσει το λόγο της και θα προβεί σε αναδιάρθρωση του τεράστιου χρέους της με κίνδυνο μετάδοσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Όπως ανέφερε o πρώην αντιπρόεδρος της Citigroup, William Rhodes «η Ευρώπη έχει ανάγκη από μία μοντέρνα έκδοση του σχεδίου ανακούφισης χρέους Brady που κάποτε βοήθησε στη διάσωση βαριά χρεωμένων αναπτυσσόμενων χωρών», καθώς όπως εξήγησε υπάρχει κίνδυνος τα προβλήματα της Ελλάδας να παρασύρουν ευάλωτες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, ακόμη και η Ισπανία.

«Μπορεί να εφαρμοστεί η ίδια λύση και σήμερα και αυτή είναι πως χρειάζεται ισχυρή ηγεσία» και σημαντική παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα, είπε ο Rhodes, ο οποίος παρότι συνταξιοδοτήθηκε, παραμένει σύμβουλος του ΔΣ της Citigroup.

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται επανειλημμένως το σενάριο αναδιάρθρωσης, ωστόσο ο Rhodes εκτιμά πως η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει γιατί «όσο πιο πολύ το απωθείς, τόσο δυσκολεύει να το κάνεις».