Θετικές ευρωπαϊκές αποφάσεις που θα αφορούν την Ελλάδα προέβλεψε ο Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή της επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχώρησε η τράπεζα, τόνισε όλες οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα επικείμενα «τεστ αντοχής».

Ο Μιχάλης Σάλλας, παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο deals στο ελληνικό τραπεζικό κλάδο αλλά με την προϋπόθεση να ωριμάσουν οι συνθήκες.

Ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπιστοσύνη που έδειξαν οι ξένοι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της το οποίο και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο.

Από την πλευρά του ο Σ. Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του Χ.Α., είπε ότι τα τελευταία έξι χρόνια αντλήθηκαν από το Χρηματιστήριο κεφάλαια ύψους 36 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα κεφάλαια που αντλήθηκαν τους τελευταίους μήνες έχουν και την υψηλή βαρύτητα λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, γεγονός που αποδεικνύει τον αναπτυξιακό ρόλο του Χ.Α.