Στην κατάργηση της εξαήμερης απασχόλησης από την 1η Νοεμβρίου προχωρά η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση, είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά, θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης (6×6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης (6×6,40) πέντε οκτάωρα».

Το Σωματείο χαιρέτισε την απόφαση, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, «αυτή η εξέλιξη μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την κοινωνία, ανάλογο με εκείνο που έστειλε και η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους. Εκείνη η σύμβαση ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που αναγνώρισε τις χαμένες τριετίες της περιόδου 2012 – 2023, με βάση τη νομοθεσία», καταλήγει η ανακοίνωση.