Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται παράγοντες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίοι παρακολουθούν το συνέδριο στο Νταβός, ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα αντιμετωπισθεί χωρίς να μεταδοθεί στην Ισπανία ή να υποστούν μεγάλες ζημιές οι επενδυτές.

«Πιστεύουμε ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει ως νόμισμα και ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα λύσουν όλα τα προβλήματά τους», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο οικονομικός διευθυντής της ελβετικής ασφαλιστικής εταιρίας, Ντίτερ Βέμερ, προσθέτοντας: «Θεωρώ ότι υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί σε κάποιους τομείς κάποιο “κούρεμα” (σ.σ.: μείωση της αξίας των ομολόγων), αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι δραματικό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντίμον δήλωσε: «Νομίζω ότι Ευρώπη έκανε τη μοναδική καλή επιλογή, που είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, γιατί αν δεν την αντιμετωπίσει εδώ, θα πρέπει να την αντιμετωπίσει στο τραπεζικό σύστημα».

Ο κ. Ντίμον σημείωσε ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο για οποιαδήποτε χώρα της Ευρωζώνης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, αναφέροντας την αδυναμία του χρηματοπιστωτικού τομέα και τον κίνδυνο πρόκλησης απρόβλεπτης φυγής κεφαλαίων και τραπεζικής κρίσης.

Ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley για την Ευρώπη και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Ντομένικο Σινισκάλκο, τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και τραπεζίτες εργάζονται σκληρά για να βρουν λύση για την Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως θα τα καταφέρουν.