Σε ένα νέο συμπέρασμα σχετικά με τον τρόπο που το πιο διαδεδομένο είδος βόα, ο βόας ο συσφιγκτήρ, έρχεται στον κόσμο, κατέληξαν οι επιστήμονες, ύστερα από τεστ γενετικής στο εν λόγω ερπετό. Περιέργως, οι θηλυκοί βόες που εξετάστηκαν δεν είχαν γενετικά στοιχεία από κανένα αρσενικό, κάτι που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωσή τους ισχύει η παρθενογένεση.
Η έρευνα έγινε σε ένα θηλυκό βόα στο Τενεσί. Το ερπετό γέννησε αρκετές φορές, μόνο θηλυκά και όλα ήταν στο χρώμα της μητέρας τους, κάτι που θεωρείται ασυνήθιστο. Οι γενετικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι κανένα από τα νεογνά δεν είχε γονίδια αρσενικού που η μητέρα του είχε έρθει σε επαφή. Με άλλα λόγια, τα μικρά φίδια δεν έχουν πατέρα και είναι η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε παρθενογένεση σε βόες. Οι απόγονοι είχαν ίδιο ακριβώς γενετικό υλικό με τη μητέρα τους, ωστόσο δεν ήταν κλώνοι τους.
Όντας όμως μισοί- κλώνοι της μητέρας τους χάνουν τη γενετική τους ποικιλομορφία. Έχει αποδειχτεί ότι όταν υπάρχει μειωμένη ποικιλομορφία σε διάφορα είδη στη φύση, τότε οι οργανισμοί αυτοί είναι πιο επιρρεπείς σε φυσικές ατέλειες, οι οποίες μειώνουν μεταξύ άλλων την ικανότητα αναπαραγωγής. « Θα ήταν απίστευτο αν μπορούσαμε να αποδείξουμε ότι η παρθενογένεση είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό» είπε ένας εκ των επιστημόνων.