Μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ έζησαν δύο άνδρες, μέλη κινηματογραφικού συνεργείου, όταν η βάρκα τους δέχθηκε μπήκε στο στόχαστρο ενός μεγάλου λευκού καρχαρία.
Αν και, για να είμαστε ακριβείς, ο καρχαρίας πιθανότατα απλά «έπαιζε» με το σκαφάκι γιατί, αν πράγματι ήθελε να επιτεθεί, οι δύο άνδρες μάλλον δεν θα είχαν καμία τύχη…
Σύμφωνα με τη Daily Mail, το κινηματογραφικό συνεργείο έκανε γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ «Lair of the Megashark» του Discovery Channel στα ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας και οι δύο άνδρες, γνώστες των καρχαριών, Jeff Kurr και Andy Casagrande, επέβαιναν σε ένα μικρό βαρκάκι δεμένο πίσω από το βασικό σκάφος.
Στόχος τους ήταν να καταφέρουν να τοποθετήσουν μία κάμερα στο πτερύγιο του καρχαρία, αλλά κάποια στιγμή εκείνος αποφάσισε να στραφεί προς το σκάφος και να δαγκώσει το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένο το βαρκάκι.
Οι δύο άνδρες πανικοβλήθηκαν καθώς η βάρκα ταλαντεύεται επικίνδυνα.
Κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο ακούγεται να λέει: «Δεν νομίζω πως αυτή είναι μια γ… φαεινή ιδέα!»
Εν τέλει οι δύο άνδρες αποφασίζουν πως δεν είναι ασφαλές να βρίσκονται στο νερό σε μια τόσο μικρή βάρκα με ένα 6μετρο λευκό καρχαρία δίπλα τους.
Κάποιος ακούγεται να τους προειδοποιεί πως παρότι οι μεγάλοι λευκοί δεν είναι επιθετικοί και άγριοι, σκοτώνουν για να φάνε. Όχι και τόσο παρήγορο…
Το βίντεο ωστόσο δόθηκε στη δημοσιότητα από οργανώσεις που επιδιώκουν την απαγόρευση του λεγόμενου «Shark diving», των καταδύσεων με καρχαρίες, καθώς έχει ως αποτέλεσμα οι καρχαρίες να συνδέουν τους ανθρώπους και τα σκάφη με το φαγητό.
Ο ψαράς Richard Squires περιέγραψε πως είχε και ο ίδιος την εμπειρία δύο παρόμοιων περιστατικών και δήλωσε πεπεισμένος πως ο λόγος που οι καρχαρίες νιώθουν άνετα πλησιάζοντας τα σκάφη είναι το cage-diving, η βύθιση ανθρώπων μέσα σε κλουβιά κοντά σε καρχαρίες.
Νεοζηλανδός βουλευτής ζητεί πάντως η δραστηριότητα αυτή να απαγορευτεί μέχρι να ολοκληρωθεί μία πλήρης έρευνα για τις συνέπειες του cage diving στους καρχαρίες.
«Όταν αρχίζεις να φέρνεις τους καρχαρίες κοντά στα σκάφη για εκείνους που τους αρέσει η αδρεναλίνη, προφανώς η συμπεριφορά τους αλλάζει», δήλωσε.
Άλλοι πάντως υποστηρίζουν πως το cage diving δεν έχει σχέση με την αλλαγή στη συμπεριφορά των μεγάλων λευκών.
Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο