Αυτό το Σαββατοκύριακο αποχαιρετάμε τον Αύγουστο και καλωσορίζουμε τον Σεπτέμβριο. Και το πιθανότερο είναι να βρίσκει τους περισσότερους από εσάς στην Αθήνα, με την καλοκαιρινή άδεια να έχει τελειώσει.

Αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα βάψετε μαύρα ή πρέπει να μείνει στο σπίτι. Στην πόλη υπάρχουν αρκετές εκδηλώσεις και μάλιστα δωρεάν, για όλη την οικογένεια. Από θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και άλλες δράσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε από κοντά.

Κώστας Χατζής – Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024

Μια μοναδική συναυλία με τον Κώστα Χατζή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς, με αθάνατα τραγούδια που σφράγισε με το τεράστιο ταλέντο του. Μαζί του η Ελπίδα και η Δανιέλα Χατζή. Ο κορυφαίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του και την κιθάρα του έχει ένα μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό. Τα τραγούδια του έχουν καταφέρει να αγγίξουν τις ψυχές όλων και να μας ταξιδέψουν σε κόσμους όπου «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει» αλλά και «Η αγάπη όλα τα υπομένει»!

Σάββατο 31 Αυγούστου στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

Ιστορική έκθεση «1974 και 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη μεγάλη ιστορική έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Πάρκο Ελευθερίας από τις 23 Ιουλίου έως τις 28 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο.

Με αφορμή τις δύο επετείους-ορόσημα, τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή το 1944 και τα 50 χρόνια από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, η έκθεση γυρνά τον χρόνο πίσω και παρουσιάζει μια πόλη ζωντανή, την Αθήνα, που γιορτάζει την ελευθερία της σε δύο διαφορετικές ιστορικές στιγμές. Στόχος της έκθεσης, της μοναδικής που τιμά ταυτόχρονα και τις δύο αυτές επετείους, είναι η ανάδειξη της συλλογικής ιστορικής μνήμης και των αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Ωράριο λειτουργίας:
24.07 – 31.08 από 11:00-19:00
01.09 – 28.10 από 10:30-18:30
Κέντρο Τεχνών, Πάρκο Ελευθερίας
Βασιλίσσης Σοφίας

«La Mia Maria» happening για παιδιά – Μουσείο Μαρία Κάλλας

Πού θα ταξιδέψει η δική σου carte postale; Τα Σάββατα και τις Κυριακές, παιδιά όλων των ηλικιών θα μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους αναμνηστική carte postale με την προσωπογραφία της Μαρίας Κάλλας χρησιμοποιώντας την τεχνική stencil.

Σε αυτήν τη διασκεδαστική δράση, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν τη μεγάλη ντίβα της όπερας μέσα από μια καλλιτεχνική διαδικασία γεμάτη χρώματα και φαντασία. Φεύγοντας, θα έχουν ένα μοναδικό ενθύμιο, που θα τους θυμίζει την ξεχωριστή αυτή γνωριμία με την δική τους Μαρία Κάλλας.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 12:00 π.μ
Μουσείο Μαρία Κάλλας
Μητροπόλεως 44, Αθήνα

«Η Τουρκομερίτισσα» – Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Μια γλυκόπικρη παράσταση που αποτελεί φόρο τιμής στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής και ειδικότερα στην αρμένισσα τραγουδίστρια Ευαγγελία Αταμιάν, που ξεριζώθηκε από την πατρίδα της στη Μικρά Ασία, μεγάλωσε στην προσφυγούπολη της Κοκκινιάς, ξαναβαφτίστηκε Μαρίκα Νίνου και δοξάστηκε όσο καμία άλλη στην εποχή της.

Η Μαρίκα Νίνου και ο Τζίμης Μάρκου συναντιούνται ξανά στην θρυλική ταβέρνα «Τζίμης ο Χονδρός» και μαζί ξεδιπλώνουν την μυθιστορηματική ζωή της Τουρκομερίτισσας που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Η σκηνή μετατρέπεται σε ταβέρνα και οι θεατές σε θαμώνες και μάρτυρες των σημαντικότερων γεγονότων και των άγνωστων πτυχών της τραγικής ζωής της τραγουδίστριας.
Συντελεστές:
Συγγραφέας /Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Πρωτότυπη μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Διανομή: Στο ρόλο της Μαρίκας Νίνου η Ελένη Ουζουνίδου και στο ρόλο του Τζίμη Μάρκου ο Δημήτρης Καρατζιάς.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 «Όμορφες νύχτες στην πόλη»
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Θέατρο Άλσους Βεΐκου
Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς

«Ο Θρύλος της Μουλάν» – Θέατρο Δεξαμενής

Με μακρά παράδοση στην υλοποίηση παιδικών παραστάσεων αξιώσεων, η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη μεταφέρει μία εμβληματική ιστορία σε μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση που απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης
Διασκευή Κειμένου: Μάνος Τσότρας
Παίζουν: Λυδία Σγουράκη, Αντώνης Αντωνάκος, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Στρατής Νταλαγιώργος, Χρήστος Σωνάκης, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Χρόνης Στρίκος, Ελένη Φανδρίδου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σφήττεια
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Ανοιχτό θέατρο Πλατείας Δεξαμενής Κορωπί
Πλατεία Δεξαμενής