Η Charlize Theron και ο Michael Fassbender πρωταγωνιστούν στην ταινία «Prometheus» του Riddley Scott.

Παίζουν επίσης οι Noomi Rapace, Patrick Wilson και Guy Pearce.

Η Charlize Theron αναλαμβάνει το ρόλο της «Vickers», στη ταινία που επαναφέρει τον Ridley Scott στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας.

Η λαμπερή ηθοποιός μίλησε για την ταινία «Prometheus» και για τη συνεργασία της με τον Ridley Scott:

-Πως θα παρουσίαζες την ιστορία του Προμηθέα;

«Μπορώ να πω ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Scott Ridley, η οποία εμπεριέχει μεν σε μεγάλο βαθμό το DNA της ταινίας «Alien», αλλά μπορεί να σταθεί μόνη της. Η ιστορία διαδραματίζεται γύρω από τα αναπάντητα ερωτήματα της ζωής: Από πού προερχόμαστε; Είναι ασφαλές αυτό στο οποίο πιστεύουμε;»

-Έχει πρωταγωνιστήσει και στο παρελθόν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το αγαπάς αυτό το είδος;

«Λοιπόν, έκανα μια ταινία, κι αυτό ήταν όλο! Στα δεκαπέντε χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω παίξει μονάχα στο «AEON FLUX». Ωστόσο, μου αρέσουν πολύ οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας και θεωρώ ότι εάν μια ταινία διαθέτει καλό σενάριο, τότε δεν παίζει ρόλο το είδος της. Αυτό είναι που με συναρπάζει στη συνεργασία μου με τον Ridley Scott, το γεγονός ότι παρουσιάζει μια άκρως δελεαστική ταινία, με τα πραγματικά κίνητρα και ερωτήματα των ανθρώπων»

-Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Ridley Scott;

«Ήταν πραγματικά απίστευτη. Ήταν ο λόγος που θέλησα συμμετάσχω σ’ αυτή τη ταινία. Πάντα έλεγα, ότι εάν ποτέ μου δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του, θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι από τους λίγους σκηνοθέτες εκεί έξω, που η δουλεία του μπορεί να δελεάσει τους περισσότερους ηθοποιούς. Είναι πολύ συνεργάσιμος και δουλεύει αρμονικά με τους ηθοποιούς. Έχει τρομερά ένστικτα. Διαθέτει την αίσθηση της εξερεύνησης, κάτι πραγματικά φανταστικό. Για εκείνον δεν υπάρχει μονόδρομος, αλλά διάφοροι τρόποι για να εξερευνήσει κάτι. Είναι ο τέλειος σκηνοθέτης για έναν ηθοποιό»