Μία από τις κλασικότερες ιστορίες της Άγκαθα Κρίστι, με τον Πίτερ Ουστίνοφ σκέτη απόλαυση στο ρόλο του Πουαρό και μακράν ο καλύτερος που έχει περάσει στη μεγάλη οθόνη, επιστρέφει στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Ο διάσημος, μυστακιοφόρος βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό καλείται να λύσει το αίνιγμα ενός φόνου με υπόπτους μια πλειάδα σούπερ σταρ της εποχής: Ολίβια Χάσεϊ (την γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο της Παναγίας στον Ιησού από τη Ναζαρέτ), Άντζελα Λάνσμπουρι, Μπέτι Ντέιβις, Ντέιβιντ Νίβεν, Μάγκι Σμιθ και Μία Φάροου.

Σύνοψη

Σε μια πολυτελή κρουαζιέρα στον ποταμό Νείλο, μια πλούσια κληρονόμος δολοφονείται. Ευτυχώς, μεταξύ των επιβατών είναι ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, έτοιμος όπως πάντα να λύσει το αίνιγμα. Κι όπως ο Πουαρό προσδιορίζει μια ετερόκλητη συλλογή επίδοξων δολοφόνων, αρκετοί από τους υπόπτους συναντούν επίσης τον θάνατο τους, κάτι που απλώς βαθαίνει το μυστήριο της ταυτότητας του δολοφόνου.

Βιογραφικό σκηνοθέτη Τζον Γκιλέρμιν

Ο Τζον Γκιγιερμίν ήταν Γαλλοβρετανός σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός, γνωστός για τις ταινίες μυστηρίου και τις περιπέτειες που είχαν την υπογραφή του (Tarzan’s Greatest Adventure – 1959, King Kong – 1976 κ.α.). Έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία για το άψογο «μάτι» του, την ιδιοσυγκασιακή του ματιά και την ικανότητά του να καταγράφει τόσο με τον πιο ξεχωριστό και δικό του τρόπο τόσο τις απλές σκηνές όσο και τις πιο σύνθετες, μεγάλης κλίμακας σκηνές δράσεις.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τζον Γκιλέρμιν
Με τους: Ολίβια Χάσσεϊ, Ντέιβιντ Νίβεν, Μπέτι Ντέιβις, Τζέιν Μπέρκιν, Μία Φάροου, Πίτερ Ουστίνοφ
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Γλώσσα: Αγγλικά
Είδος: Αστυνοικό, Μυστηρίου
Έτος: 1978
Διάρκεια: 140′

Κυκλοφορεί 22 Αυγούστου στους κινηματογράφους από το Cinobo