Το ειδικά διαμορφωμένο «μενού της παρέας» (επιπλέον του βασικού καταλόγου) του εστιατορίου Mimaya στη Γλυφάδα, είναι πλέον γεγονός και εγκαινιάζεται σήμερα το βράδυ. Έτσι για μια γευστική νύχτα, δίνουμε όλοι ραντεβού στο εστιατόριο που προσφέρει απλές, αλλά προσεγμένες μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, εμπνευσμένες γεύσεις.

Το νέο μενού αποτελείται από επιλεγμένα πιάτα από παλαιότερους καταλόγους, αλλά και νέες προτάσεις με ακόμη πιο value for money φιλοσοφία, από την ήδη υπάρχουσα. Μαροκινή πατατοσαλάτα με κοτόπουλο, σφακιανά μαραθοπιτάκια, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης σαγανάκι με μέλι και σουσάμι, φρέσκα γεμιστά τορτελόνια με τυριά μαγειρεμένα μέσα σε πλούσια σάλτσα κρέμας με παρμεζάνα, φιλετάκια από χοιρινό ψαρονέφρι και mix grill είναι κάποια από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Γενικότερα, ο κατάλογός του Mimaya προκαλεί μια ζεστή αίσθηση οικειότητας εξαρχής, με τις σαλάτες να παρατίθενται κάτω από την επικεφαλίδα «Ο κήπος μας», τα κρεατικά «Η φάρμα μας», τα ψαρικά «Τα πελάγη μας», ενώ διαθέτει πληθώρα ορεκτικών και ριζότι.

Φορμαέλα Αράχωβας και ταλαγάνι Μεσσηνίας ψημένα στο grill πάνω σε ψητές πιτούλες, πύργος από άγρια μαριναρισμένα μανιτάρια με φρέσκα μυρωδικά και βαλσάμικο με παλαιωμένο γαλλικό κατσικίσιο τυρί, φρέσκο φιλέτο σολομού στη σχάρα με μοσχολέμονο και εστραγκόν, μοσχάρι sirloin Black Angus 250 γρ. ψημένο στη σχάρα με κρούστα φουντουκιού, παρμεζάνας και φρέσκων μυρωδικών, ριζότο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς θα κινήσουν σίγουρα το ενδιαφέρον σας από την κυρίως κατάλογο του εστιατορίου.

Όποια δημιουργία του ταλαντούχου σεφ κι αν επιλέξετε, καλό είναι να γνωρίζετε πως όλες είναι φτιαγμένες με φρέσκα και εποχιακά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Ο χώρος είναι λιτός, μοντέρνος και συνάμα προσεγμένος, ακολουθώντας τη φιλοσοφία των γεύσεων.

Tip: Σε διπλανό χώρο λειτουργεί το Mimaya Shop, όπου μπορείτε να βρείτε και να προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, σπάνια αλάτια, φάβα Σαντορίνης, βιολογικό μέλι από την Εύβοια, αμυγδαλωτά Χίου, ελληνικά λικέρ (Δευτέρα-Σάββατο: 10.00-22.00).

Info

Δευτέρα-Πέμπτη: 16.00-00.00, Παρασκευή-Κυριακή: 12.00-00.00
Τιμές: από 25 ευρώ/άτομο (χωρίς κρασί)

Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα
Τηλ. +30 210 8944850
[email protected]
www.mimaya.gr
www.facebook.com/MimayaRGlyfada

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!