Όπως το λέει καλύτερα ο δημιουργός της αυτοβιογραφικής σειράς, Ράιαν Ο’Κόνελ, η πρώτη σεζόν του Special δεν ήταν εύκολο να βρει την τηλεοπτική της στέγη.

Η σειρά βασίζεται βλέπετε στις πραγματικές εμπειρίες του Ο’Κόνελ, που είναι ένας ομοφυλόφιλος άντρας με ήπια εγκεφαλική παράλυση. Ποιος θα έβλεπε κάτι τέτοιο;

«Αυτό μπορεί να σας σοκάρει», είπε με το απαράμιλλο χιούμορ του στο Variety το 2019, «αλλά το να βάζεις έναν ανάπηρο γκέι σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση, αυτό δεν πουλάει και πολύ».

Ο Ο’Κόνελ ονειρευόταν εξάλλου μια αντισυμβατική μάτια πάνω στην ιστορία του. Ο γκέι πρωταγωνιστής του θα ήταν μεν αστείος και καλόκαρδος, αλλά ταυτοχρόνως και κάπως εγωιστής, εγωκεντρικός και θα έκανε πολύ και κομματάκι παράξενο σεξ.

Η πρώτη σεζόν, που έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2019, μας έδειξε τον Ράιαν Ο’Κόνελ (που παίζει κιόλας) να θέλει να βγει από το καβούκι του και να κυνηγήσει τη ζωή που επιθυμεί. Μόνο που, όπως δήλωσε, ήταν πολύ συγκρατημένος στο υλικό του, θέλοντας να δει πώς θα το υποδεχτούν κοινό και κριτικοί.

Και όλοι το υποδέχτηκαν θερμότατα! Η σειρά προτάθηκε για 4 Emmy, κέρδισε τις καρδιές του παγκόσμιου κοινού και πλέον, πιο απελευθερωμένος από ποτέ, ο Ράιαν επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο της σειράς που είχε αποφασίσει να κάνει.

Τι σειρά είναι αυτή; Μια σειρά «για έναν γκέι άντρα με αναπηρία που ζει τη ζωή του ως γκέι άντρας με αναπηρία», όπως το λέει χαρακτηριστικά.

Κωμωδία είναι το Special, αυτό το όχημα χρησιμοποιεί για να μας προσφέρει κλεφτές ματιές στα άδυτα μιας δύσκολης και ιδιαίτερης ζωής.

Ο δεύτερος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 20 Μαΐου στο Netflix και θα είναι το φινάλε της σειράς. Κάτι που για πολλούς εκεί έξω είναι πραγματικά κρίμα. Κανείς δεν φαίνεται να χόρτασε με τα 8 επεισόδια των 15 λεπτών του πρώτου κύκλου, κι έτσι ο Ο’Κόνελ έγραψε άλλα 8 με διπλάσια διάρκεια (30 λεπτών περίπου).

Ο Ράιαν κάνει ό,τι και κάθε άλλος άντρας στην ηλικία του, βγαίνει έξω, φλερτάρει και κάνει σεξ. Αυτό αποζητά, τη φυσιολογικότητα, την κανονικότητα, όπως κι αν την ορίζει κανείς. Με τα καλά και τα κακά της, τη χαρά και τη λύπη, την απόλαυση και τον πόνο.

Αυτή δυστυχώς θα είναι η τελευταία σεζόν του Special και μόνο αν τη δεις κανείς, θα καταλάβει τι είναι αυτό που την κάνει τόσο σπέσιαλ.

Και μοναδική στη streaming τηλεόραση…