Διπλή νίκη για τη VW στο Ράλι Γαλλίας. Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα θριάμβευσε με το Polo R WRC και τον ακολούθησε με ίδιο μοντέλο ο Μίκελσεν. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Κρις Μικ με Citroen DS3 WRC. Πρόκειται για την πρώτη νίκη Φινλανδού οδηγού σε ασφάλτινο ράλι του WRC εδώ και 15 χρόνια, ενώ ο Οζιέ πλασαρίστηκε ενδέκατος και δεν κατάφερε να κατακτήσει μαθηματικά το Πρωτάθλημα Οδηγών.

Ο Λάτβαλα οδήγησε προσεκτικά την τελευταία ημέρα μετά το πάθημά του στο Ράλι Γερμανίας, όπου είχε εγκαταλείψει την τελευταία ημέρα από έξοδο σε στροφή και ενώ είχε ένα άνετο προβάδισμα. «Η νίκη με κάνει να νιώθω όμορφα. Στην αρχή ήμουν νευρικός εξαιτίας του συμβάντος στη Γερμανία. Όμως έπρεπε να πάρω αυτό το μάθημα, χωρίς αυτό δεν θα ήμουν σε θέση να τα καταφέρω σήμερα. Είμαστε και πάλι μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και θέλουμε να συντηρήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον έως το τέλος», δήλωσε ο Φινλανδός.

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Ford Fiesta WRC) είχε προσπεράσει το πρωί στην τέταρτη θέση τον Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 WRC), βγήκε όμως πάλι μετά από οδηγικό λάθος από τον δρόμο και εγκατέλειψε. Πέμπτος o Xίρβονεν με Ford Fiesta RS WRC μπροστά από τον Εβανς, επειδή ο τελευταίος είχε χρεωθεί με ποινή ενός λεπτού και 40 δευτερολέπτων. Ο Εβανς θα συνεχίσει του χρόνου στην ομάδα του Μάλκολμ Γουίλσον, όχι όμως και ο Χίρβονεν για τον οποίο ακούγεται ως αντικαταστάτης ο Οτ Τένακ.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Όστμπεργκ (Citroen DS3 WRC), Νεβίλ (Hyundai i20 WRC), Mπουφιέ (επίσης με Hyundai) και Πρόκοπ (Fiesta RS WRC). Ενδέκατος κατατάχθηκε ο Οζιέ εξαιτίας ενός προβλήματος με τους αισθητήρες και μίας λανθασμένης σφράγισης από τον συνοδηγό του Ζουλιέν Ινγκρασιά. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε την κλάση του στην τελευταία υπερειδική, όπου πέτυχε δέκα δευτερόλεπτα ταχύτερο χρόνο από τον δεύτερο. Τώρα ελπίζει να λάβει τους πόντους που τους απομένουν για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο επόμενο ράλι, που θα γίνει στην Ισπανία.

Πηγή: gazzetta.gr