Μία εβδομάδα πριν το επίσημο ντεμπούτο του Paris Motor Show, η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του μεγάλου MPV μοντέλου της, του Espace 5ης γενιάς.

Σε αντίθεση με τις 4 προηγούμενες εκδοχές του, το νέο Espace, αν και παραμένει ένα μεγάλων διαστάσεων πολυχρηστικό όχημα, εντούτοις στοχεύει και σε μία άλλη αγορά, αυτή των δημοφιλών crossover.

Η τελική έκδοση παραγωγής του, μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το Initiale Paris concept που είχαμε δει στο περσινό Frankfurt Motor Show. Έτσι, το νέο Espace αφήνει πίσω του την «τετράγωνη» σχεδιαστική λογική του παρελθόντος.

Επιπλέον λεπτομέρειες για το νέο πόνημα των Γάλλων δεν υπάρχουν προς το παρόν, πέραν του ότι το νέο Espace θα διατίθεται με 5θέσια και 7θέσια διαμόρφωση του εσωτερικού του, για το οποίο ακόμα δεν έχουμε κάποια φωτογραφία.

Το νέο μοντέλο θα πατήσει στη νέα πλατφόρμα CFM1 και αναμένεται να διαθέτει αποκλειστικά 4κύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Στις πιο πλούσιες εξοπλιστικά εκδόσεις του, θα υπάρχουν και φώτα τεχνολογίας LED εμπρός-πίσω.

Πηγή: autotriti.gr