Η Toyota ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων της έφτασαν τις 5.000.000 μονάδες, εκ των οποίων μάλιστα, το 40% έχει διατεθεί στην αμερικανική αγορά.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως εταιρεία πρωτοπόρα στα υβριδικά οχήματα και όχι άδικα. Το Prius είναι ένα από τα best seller μοντέλα της, που διατίθεται σε 80 χώρες παγκοσμίως, ενώ οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων συνολικά έχουν φτάσει τις 5.000.000 μονάδες.

Το μέλλον λοιπόν είναι αισιόδοξο, τόσο μάλιστα, που στις προθέσεις της εταιρείας είναι να κατασκευάσει 18 (!) νέα υβριδικά οχήματα τα επόμενα δύο χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, η Αμερική εξελίσσεται σε μια δυναμική αγορά υβριδικών, απορροφώντας πλέον των 2 εκατομμυρίων οχημάτων.

Η Toyota και η Lexus κατέχουν το 70% των πωλήσεων υβριδικών οχημάτων στην Αμερική και το 16% των πωλήσεων στο σύνολο της αμερικάνικης αγοράς αυτοκινήτων.

Επί του παρόντος, το Toyota Camry και Avalon, καθώς και το Lexus RX450h, έχουν κατασκευαστεί στη Βόρεια Αμερική, ενώ σχεδιάζεται να κατασκευαστεί και το Toyota Highlander Hybrid μελλοντικά εκεί.

Πηγή: autotriti.gr